فهرست مطالب

نشریه مطالعات و پژوهش های اداری
پیاپی 16 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/08
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدمیلاد احمدی*، روزا هندیجانی صفحات 8-25

    روش تحقیق آزمایشی به عنوان مسیر اصلی پژوهش در شاخه های مختلف علوم تجربی مانند فیزیک، شیمی، و زیست شناسی رایج است، و به کارگیری آن در مطالعات علوم انسانی و اجتماعی در حوزه هایی مانند رفتارشناسی، تصمیم گیری، اقتصاد و بازاریابی از گذشته مرسوم بوده است. رویکرد آزمایشی به لحاظ امکان بررسی رابطه علی بین متغیرهای تحقیق، کنترل متغیرهای خارجی، و ساده سازی ابعاد و پارامترهای یک پدیده پیچیده، یکی از روش های تحقیق مهم و کم نظیر در حوزه مدیریت و علوم انسانی است. با وجود تمایل و استفاده از تحقیقات آزمایشی در علوم رفتاری طی دهه های گذشته، به نظر می رسد از این طراحی ها در حوزه های مختلف مدیریت و اقتصاد هنوز به طور کامل استفاده نشده است. هدف این مقاله، معرفی و تشریح اصول تحقیق آزمایشی در علوم رفتاری و مرور انواع تحقیقات آزمایشی شامل تحقیقات آزمایشگاهی، میدانی و شبه آزمایشی با تمرکز بر پژوهش های مدیریت و اقتصاد است. در این راستا، ابتدا مقدماتی از اهمیت و ضرورت موضوع ارایه شده، سپس تعریف تحقیق آزمایشی، انواع و مراحل آن، اهمیت دست کاری متغیرها، کنترل در آزمایش، اعتبار درونی و بیرونی و اصول اخلاقی پژوهش های آزمایشی بررسی شده است. در ادامه مثال هایی از تحقیقات آزمایشی برشمرده می شود و در پایان، نقاط قوت و محدودیت های روش مطرح گردیده است.

    کلیدواژگان: روش شناسی، روش تحقیق، روش تحقیق آزمایشی، طراحی آزمایشی، مطالعات مدیریت
  • آسموس لث اولسن*، فردریک هیورث، نیکولای هارمون، سباستین بارفورت ترجمه: مریم رجب زاده صفحات 26-54

    ما سودمندی پارادایم بازی تاس را در مدیریت دولتی به عنوان روشی استاندارد برای سنجش (عدم) صداقت در بین افراد، گروه ها و جوامع بررسی می کنیم. سنجه های عدم صداقت کلیدی برای پیشرفت این حوزه در درک تفاوت های فردی، سازمانی و اجتماعی در رفتار غیراخلاقی و فساد است. ابتدا پارادایم بازی تاس و مزایای آن را شرح داده، سپس طیف وسیعی از ملاحظات را در مورد نحوه اجرای آن، مورد بحث قرار می دهیم. در مرحله بعد، پتانسیل پارادایم بازی تاس را از طریق دو مطالعه مختلف مشخص می کنیم: کارمندان دولتی  آینده در دانمارک (441=n) و کارمندان دولتی آینده در 10 کشور مختلف با سطوح بسیار متفاوت فساد (1091= n). در مطالعه اول، نشان می دهیم که چگونه عدم صداقت رفتاری در سطح فردی به شدت با انگیزه ارایه خدمات عمومی همبستگی منفی دارد. در مطالعه دوم، متوجه می شویم که شاخص های فساد در مقیاس کشوری که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد، به شدت با میانگین عدم صداقت رفتاری در میان کارکنان دولتی آینده، همبستگی دارد. نتایج، نشان دهنده اهمیت پارادایم بازی تاس استاندارد برای روشن کردن پرسش های اصلی است که پویایی های سطح خرد و کلان عدم صداقت و فساد در بخش عمومی را به هم مرتبط می کنند.

  • فرناندو رودریگز لوپز*، ماریو آریاس، اولیوا، خورخه پلگرین، بوروندو سی، لوز ماریا مارین، وینوسا ترجمه: محبوبه ابراهیمی صفحات 56-77

    آموزش، منبعی کلیدی برای پرورش دانش به عنوان دارایی رقابتی است. مانند سایر حوزه ها، در یادگیری، نوآوری با روش هایی مانند بازی وار سازی شکل می گیرد. بازی های جدی، یک روش آموزشی کارآمد اثبات شده هستند که مبتنی بر ترکیب عناصر سنتی بازی ها مانند سرگرمی در یادگیر یی هستند؛ اما همانند هر نوآوری دیگری، مردم باید تمایل داشته باشند تا از روش جدید استفاده کنند. استفاده از یک بازی جدی اثبات شده درصورت عدم پذیرش دانش آموزان، هیچ تاثیر مثبتی در پی ندارد؛ بنابراین، تحلیل هدف استفاده از بازی های جدی در زمینه های آموزشی مدیریت ضروری است. این پژوهش از یک مدل اقتباس شده CAN (شناختی-عاطفی-هنجاری) برای بررسی هدف استفاده از یک بازی جدی- Lego© Serious Play©- در نمونه ای از دانشجویان تحصیلات عالی به عنوان متخصصان آینده پرداخته است. نتایج نشان می دهد که مهم ترین عامل تاثیرگذار بر انگیزه استفاده از بازی های جدی، عملکرد یادگیری مورد انتظار است. مدل پیشنهادی، شیوه جدیدی را برای مطالعه هدف رفتاری برای استفاده از روش های نوآورانه آموزش مدیریت و نیز غنی سازی گسترش استراتژی های آموزش بازی جدی در آموزش مدیریت معرفی می کند.

  • اوا زیوسیکوا*، مونیکا گالروا ترجمه: مهسا موسوی صفحات 78-81

    هیچ استاندارد واحدی برای ارزیابی شایستگی مدیران در اتحادیه اروپا وضع نشده است؛ دلیل آن هم ایده های متفاوت در مورد ماموریت، نقش و عملکرد کارهای مدیریتی است. تلاش ها در راستای تعریف شایستگی مدیران بیشتر در فرانسه، آلمان و انگلستان پیشرفت داشته است. استانداردهای فرانسه به طور کامل بر شخصیت مدیران متمرکز است و در واقع، رویکرد روان شناختی در ارزیابی شایستگی مدیران اتخاذ می شود. از سوی دیگر، در آلمان تمرکز کمتری بر شخصیت مدیران اعمال می شود و در این کشور، تکنوکراسی غالب است. استانداردهای انگلیسی، یک رویکرد چند لایه ای را ترجیح می دهند و اهمیت را برای تخصص و شخصیت مدیران قایل می شوند. در حال حاضر، ما در حال مشاهده تلاش ها در راستای تعریف یک مدل جامع برای شایستگی های مدیران در اتحادیه اروپا هستیم. این تلاش ها برای وضع استانداردهای جامع توسط موسسه مدیریت انگلستان صورت گرفته است.

  • جاسپر آسرینگ هانسن*، لارس تامرس ترجمه: شیرین خوشنود صفحات 82-102

    آزمایش های میدانی در مدیریت دولتی رایج شده است. با مجوزدادن برای شناسایی اثرهای علی در محیط های واقع گرایانه، آزمایش های میدانی ممکن است در چندین برنامه تحقیقاتی مرتبط با این حوزه به مرکزیت تبدیل شوند. انجام آزمایش های میدانی دشوار است و مشکلات اغلب در طول فرایند رخ می دهند. با این حال، محققانی که تازه به این روش دست یافته اند، منابع کمی در مدیریت دولتی دارند برای اینکه مشکلاتی که هنگام انجام آزمایش های میدانی ایجاد می شوند را بررسی کنند. این بررسی سیستماتیک، 42 آزمایش میدانی در مدیریت دولتی را شناسایی می کند و به عنوان مقدمه ای برای آزمایش های میدانی در مدیریت دولتی عمل می کند. این مقاله، چگونگی توسعه آزمایش های میدانی در طول زمان را مورد بحث قرار می دهد و روندهای آزمایش میدانی در مدیریت دولتی را برجسته می کند؛ سپس، مسایلی را که باید در هنگام طراحی آزمایش های میدانی درنظرگرفته شود را مورد بحث قرار می دهد. از جمله این موارد می توان به هزینه، امکان پذیر بودن، اخلاق و اعتبار اشاره کرد. درنهایت، نویسندگان؛ یک دستور کار تحقیقاتی آینده برای آزمایش های میدانی مدیریت دولتی را پیشنهاد می کنند.

  • دکتر احسان شریف احمدیان* صفحات 104-123
  • علیرضا علیخان زاده* صفحات 128-131
  • احسان شریف احمدیان*، محمدمیلاد احمدی، حیدر بیرانوند صفحات 142-144